Hu En

Acél termékek

Szögvas, zártszelvény, cső, IPE-HEB-HEA

Szögvas

A melegen hengerelt szögvas szárai általában azonos hosszúságúak és a kialakítása sarkos, de egyenlőtlen szárral is készülnek felhasználási területtől függően.

A melegen hengerelt szögvas, formájának és alakíthatóságának köszönhetően alkalmas tartós könnyű szerkezetek kialakítására. Mechanikai ellenállásának köszönhetően, más elemekkel való összekötésére alkalmazzák úgy hegesztéssel, mint szegecseléssel. Összekötő elemként is használható különböző anyagú elemek között.

Zártszelvény

Az egyik legsokoldalúbb acélból készült termék.
Robusztus szerkezete teszi ellenállóvá. Acélszerkezetek kialakítására a legelterjedtebb úgy műszaki, mint gazdasági szempontok alapján.
Ez a több oldalról történő terheléssel szemben is ellenálló tulajdonságának köszönhető. Ellenáll a torzulásokkal, hajlással és csavarodással szemben is, ezért használják vázszerkezetekben oszlopok, gerendák készítésére.

Legelterjedtebb formái a négyzet és a téglalap alakú
Továbbá megtalálható bordás és horganyzott állapotban is.

A bordázott formában főleg kerítések, oszlopok, kapuk és díszítőelemekként hasznosítják.

A horganyzás pedig a zártszelvényeket korrózió elleni védelemmel szolgálja. Tűzihorganyzás során a zártszelvényeket először megtisztítják, majd 435-450 °C hőmérsékletű folyékony cinkbe vagy más néven horganyba mártják. Hő hatására a cink az acél felületébe diffundál mintegy 45-55 µm vastagságú bevonatot képezve a zártszelvény felületén.

Vissza